ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКримчани планують підвищувати оборотність води

Кримчани планують підвищувати оборотність води

Кримчани нераціонально використовують водні ресурси. Великі обсяги води просто ідуть у землю, тому експерти гадають, що необхідно підвищувати оборотність.

Криму необхідно підвищувати оборотність водних ресурсів. Про це заявив директор Інституту сільського господарства Криму Володимир Паштецький, - повідомляють «Новини Криму».

За його словами, зараз на півострові вода для поливу й інших потреб використовується не економно, і її великі обсяги просто безповоротно йдуть у землю. Оборотність водних ресурсів у Криму становить лише 12%, в той час як в середньому у Росії цей показник знаходиться на рівні 36%, а в Європі становить 60%.

«У нас такого поняття, як оборотність води, немає. Ми все, що маємо, все викидаємо. Якщо цю водичку повертати і повторно використовувати, Крим буде комфортно себе почувати», - пояснив пан Паштецький.

Зазначимо, незважаючи на ускладнення з водозабезпеченням для поливу полів, Республіка Крим близька до задоволення своєї потреби в зернових культурах.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці не пробачили анексії Криму і підтримують дії влади по перекриттю Північно-Кримського каналу для кримчан.

 
Коментарі (0)