ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКримські автостоянки заставлять паркоматами

Кримські автостоянки заставлять паркоматами

До кінця поточного року у Криму всі автостоянки повинні бути обладнані паркоматами.

До кінця поточного року у Криму всі автостоянки повинні бути обладнані паркоматами. 

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Міністерстваі регіонального розвитку та ЖКГ Криму. 

Віце-прем'єр Криму Азіз Абдуллаєв доручив містам і районам півострова активізувати роботу з оснащення їх паркоматами, переглянути місцеві бюджети і внести в них відповідні зміни. Особливу увагу даній проблемі необхідно приділити керівникам міст і селищ Південного берега Криму, а також Сімферополя, Євпаторії та Керчі. 

У цілому на повне забезпечення автостоянок півострова паркоматами необхідно близько 24 млн грн. 

«Кабінет Міністрів України дав чітке завдання, яке необхідно виконувати. Усі платні парковки мають бути оснащені паркоматами. Завдання керівників на даний момент знайти кошти у своїх бюджетах, провести коригування й вирішити це питання до кінця року», – зазначив заступник голови кримського уряду. 

Станом на початок 2012 року на території Криму діють 179 майданчиків загальною місткістю 5150 місць. 

Нагадаємо, як повідомляла раніше «У.К.»,  з 1 січня 2012 року набули чинності пункти 14 і 16 Правил паркування транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року № 1342. Цими пунктами, зокрема, визначено, що майданчики для платного паркування обов'язково мають бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менш як один автомат на 10 місць для паркування, також на спеціально обладнаних майданчиках для платного паркування обов'язково мають бути встановлені автоматичні в'їзні і виїзні термінали.

 
Коментарі (0)