ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКримські села розбудовуються швидкими темпами

Кримські села розбудовуються швидкими темпами

Жителі сільських регіонів Криму беруть активну участь у програмі підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».

Про це заявив начальник управління економічного аналізу республіканського комітету АР Крим з будівництва та архітектури Максим Скорін, - інформує «У.К.» Рада Міністрів АР Крим.

«На сьогодні з бажаючих прийняти участь у програмі сформована черга близько 3,5 тис. осіб. Особливо активно в програмі беруть участь молоді сім'ї, які проживають у сільських регіонах Криму. Для цієї категорії громадян за кредитом передбачена нульова ставка», - зазначив Максим Скорін.

Він також повідомив, що в рамках програми «Власний дім» пільгові кредити надаються громадянам, які проживають у сільській місцевості і працюють у сфері агропромислового комплексу, місцевого самоврядування або системи освіти і охорони здоров'я. Кредити надаються для покупки, будівництва нового і завершення вже наявного житла, а також для його реконструкції і газифікації. «Зі 133 кредитів, виданих цього року, 117 припадає на газифікацію», - підкреслив Максим Скорін.

За його словами, за 10 років реалізації на території Криму програми «Власний дім» уже понад 1300 кримських сімей скористалися можливістю поліпшити свої житлові умови.

Бюджетною програмою державного пільгового кредитування індивідуальних сільських забудовників «Власний дім» передбачено надання сільським жителям пільгових (під 3% річних, а для багатодітних сімей - під 0%) довгострокових (на термін до 20 років, а молодим сім'ям - до 30 років) кредитів для будівництва, добудови, реконструкції, покупки, а також газифікації житла на селі.

 
Коментарі (0)