ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКримські водосховища повністю заповнені

Кримські водосховища повністю заповнені

У водосховищах Криму достатньо води для забезпечення потреб населення півострова

Про це заявив голова Республіканського комітету АРК з водогосподарського будівництва і зрошувального землеробства Ігор Вайль, в ході засідання постійної комісії Верховної Ради АРК із земельних та аграрних питань, а також  екології і адміністративно-територіального устрою.

Він також зазначив, що до 5 листопада в Криму буде відбуватись закачування наливних водосховищ. «В Міжгорне водоймище ми закачали на сьогоднішній день 32 млн кубів води, наразі закачування триває. Його ми зупинимо 5 листопада, таким чином у нас залишиться 143 млн кубометрів води. Це більш ніж достатньо для Сімферополя і Сімферопольського району без урахування інших водосховищ», - зазначив чиновник.

Глава рескомітету додав, що в залежності від умов розроблено три графіки по забезпеченню всіх кримських водосховищ водою. «Решта головні наші водосховища Феодосійське, Станційне і Фронтове повністю закачані. Що стосується наливних водосховищ, то до 10 листопада вони будуть повністю закачані у відповідності з тими режимами, які затверджено», підсумував Ігор Вайль.
 
Ігор Вайль також додав, що 20 жовтня був перекритий Північно-кримський канал.
Нагадаємо, враховуючи недостатню кількість опадів і низьку наповнюваність Міжгірського водосховища, жителів Сімферополя закликали економити воду.

В Алушті в зв'язку з нестачею води в Ізобільненському водосховищі прийнято рішення про припинення подачі води в нічний час.

Джерело: Новости Крыма

 
Коментарі (0)