ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКримська влада відкрила доступ до житла

Кримська влада відкрила доступ до житла

У поточному році на реалізацію державної програми пільгового іпотечного кредитування Криму виділено понад 42 млн грн.

У поточному році на реалізацію державної програми пільгового іпотечного кредитування Криму виділено понад 42 млн грн. Про це повідомив голова Республіканського комітету АРК з будівництва та архітектури Андрій Ляшевський на засіданні Комітету із забезпечення надходжень податків, зборів і підвищенню ефективності роботи підприємств, яке пройшло під керівництвом Голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова, інформує Рада Міністрів АРК.

«Сьогодні на реалізацію програми Криму виділено 42 млн грн. Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Україні нам вже доведена бюджетна помісячний розпис на 2012 рік», - сказав глава міністерства.
 
Андрій Ляшевський нагадав, що державна програма «Доступне житло» реалізується за двома напрямками. Так, в рамках першого напряму держава компенсується 30% нормативної вартості житла. В даному випадку на держпідтримку можуть претендувати громадяни, які перебувають на квартирному обліку і потребують поліпшення житлових умов.
 
Другий напрямок - пільгова іпотека, в рамках якої громадянам будуть надаватися кредити на 15 років: лише 3% буде оплачувати громадянин, решта - відшкодує держава.
 
Андрій Ляшевський повідомив, що вже ряд банків дали офіційну згоду на участь в програмі.
 
До теперішнього часу складено попередній список громадян, які виявили бажання взяти участь в програмі «Доступне житло».
 
Голова Ради міністрів Анатолій Могильов доручив провести інформаційно-роз'яснювальну роботу серед населення, в тому числі серед черговиків, про умови участі в державній програмі «Доступне житло».
 
Крім того, Анатолій Могильов доручив сформувати список об'єктів зі ступенем готовності не менше 50% для участі в програмі.
 
Коментарі (0)