ГоловнаНовини ЖКГТранспортКримських школярів залишили без пільг на проїзд

Кримських школярів залишили без пільг на проїзд

Зі школярів у Криму вимагають повної плати за проїзд у громадському транспорті. Перевізники, та і посадовці, пояснюють таку ситуацію переходом на російське законодавство, за яким школярі не мають права на пільги.

У Криму для школярів скасували пільги на проїзд у маршрутках. Це пов'язано з тим, що за російськими законами безкоштовний проїзд у громадському транспорті передбачено для дітей віком до 7 років, - повідомляють «Новини Криму».

«Ми поступово переходимо на законодавство Російської Федерації. І за російськими законами безкоштовно у громадському транспорті дозволено їздити дітям до семи років, в Україні дозволялося до шести років», - відзначили в Міністерстві транспорту і зв'язку Криму.

Примітно, що така ситуація нерідко призводить до конфліктів між водіями маршруток та батьками школярів. Кримчани не звикли платити за своїх дітей всю вартість проїзду, оскільки до приєднання до Росії проїзд у маршрутках коштував 2, 75 грн, а для школярів - 2 грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у зв'язку зі зниженням пасажиропотоку та з метою більш ефективного використання рухомого складу з 1 по 24 жовтня ц.р. призначено курсування причіпної групи вагонів сполученням Суми-Сімферополь-Суми в складі поїзда №100/99 Мінськ - Сімферополь.

 
Коментарі (0)