ГоловнаНовини ЖКГТранспортПитання кримського транспортного переходу вирішують на папері

Питання кримського транспортного переходу вирішують на папері

Питання про будівництво Керченського транспортного переходу вкотре намагаються зрушити з місця. Наразі Україна і РФ домовляються про старт проекту.

Між урядами України та Російської Федерації 17 грудня підписано Угоду про спільні дії з організації будівництва та поетапної реалізації проекту створення транспортного переходу через Керченську протоку. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Зокрема, документом передбачено, що сторони у 2014 році разом розроблять техніко-економічне обґрунтування, на підставі якого будуть прораховані потоки вантажів та пасажирів та здійснюватиметься ухвалення рішення про його проектування і будівництво. Крім того, на підставі ТЕО буде визначено майбутній тип транспортного переходу – у вигляді тунелю чи мосту.

Як заявив Президент Віктор Янукович  вчора на конференції за підсумками засідання російсько - української міждержавної комісії, обговорення цього проекту почалося ще років 8 тому, нарешті зараз від слів перейдуть до справ.

У відомстві зазначають, що спорудження цього об'єкта дозволить створити новий міжнародний транспортний коридор з Європи до Азії. Відтак транспортний перехід через Керченську протоку підвищить транзитну привабливість Криму для міжнародних перевезень.

Очікується, що будівництво транспортного переходу дозволить значно скоротити шлях транспорту завдяки таким проектам, як кільцева автомобільна дорога та залізниця навколо Чорного моря, пришвидшити проходження транспорту по лінії ЄС-Азія.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вчора Україна і Росія після засідання комісії підписали низку двосторонніх документів. Зокрема, сторонам вдалося домовитися про перегляд газових цін. Підписаний документ дозволяє «Газпрому» постачати газ в Україну за ціною 268,5 дол. за 1 тис. куб. м, тоді як зараз вона становить 400 дол.

 
Коментарі (0)