ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїні подарували газову знижку з тимчасовим характером

Україні подарували газову знижку з тимчасовим характером

«Газпром» знизив вартість газу для України і тепер має намір поставляти блакитне паливо за ціною 268,5 дол. за 1 тис. куб. м. Водночас президент РФ Володимир Путін заявив, що це рішення тимчасове.

«Газпром» і «Нафтогаз України» у присутності президентів двох країн підписали доповнення до «Контракту на купівлю-продаж, поставки, обсяги та умови транзиту природного газу на 2009-2019 рік» від 19 січня 2009 року, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як заявив на прес-конференції за підсумками підписання президент РФ Володимир Путін, підписаний документ дозволяє «Газпрому» постачати газ в Україну за ціною 268,5 дол. за 1 тис. куб. м, тоді як зараз вона становить 400 дол.

«Газпром» і «Нафтогаз» підписали доповнення, яке дає можливість «Газпрому», - продавати в Україну газ за ціною 268,5 дол. за тисячу кубів, що він має намір робити», - зазначив Володимир Путін.

«У всякому разі, ми вважаємо, що це теж тимчасове рішення. Маючи на увазі, що довгострокові, довготривалі домовленості повинні і будуть досягнуті. Це стосується і поставок газу в Україну, це стосується і забезпечення безперебійного транзиту російським споживачам в Європі», - заявив президент РФ.

Нагадаємо, завдяки прийнятому у 2010 році рішенню Україна вже отримує знижку в ціні на російський газ, це дозволило українцям заощадити 10 млрд дол.

 
Коментарі (0)