ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКривдникам харківських ліфтів загрожує 6-річне ув'язнення

Кривдникам харківських ліфтів загрожує 6-річне ув'язнення

Міліція затримала зловмисників, які вивели з ладу 50 ліфтів у будинках Дзержинського району Харківської області.

За повідомленням ГУ МВС України в Харківській області, правоохоронці затримали двох чоловіків, які понад півроку демонтували ліфтові котушки в багатоповерхівках і здавали викрадене обладнання в пункти прийому кольорових металів.

За одну ніч зловмисники виводили з ладу ліфти в трьох-чотирьох під'їздах багатоповерхового будинку, створюючи тим самим незручності мешканцям будинку і завдаючи збитків комунальному підприємству «Харківміськліфт». За інформацією міліції, розмір збитків щодо кожного ліфту становить до 1 тис. грн (вартість однієї котушки плюс відновлювальні роботи).
 
Правоохоронці вже довели причетність затриманих до скоєння 50 крадіжок котушок із ліфтів. Слідчий відділ Дзержинського РВ ХМУ ГУ МВС України в Харківській області порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України. Чоловіки перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, їм загрожує до шести років позбавлення волі.

 
Коментарі (0)