ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025Кіровоградські теплопостачальники загартовують мешканців холодом

Кіровоградські теплопостачальники загартовують мешканців холодом

У Кіровограді постачальники тепла загартовують жителів багатоповерхівок холодом. В морозні дні температура у оселях ледь перевищувала 10 градусів.

У Кіровограді мешканці скаржаться на відсутність тепла у квартирах. В морози температура ледь перевищувала 10 градусів, передають «Подробности ТВ».

Так, у мікрорайоні Шкільний будинки опалює єдина котельня. Торік провели ремонт. Ось тільки тепліше людям не стало. Котельня належить підприємству «Кіровоградтепло».

«Ось я намагалася подзвонити в котельню, вони не відповідають, і мені здається, тиск слабкий, до всього, ось на Жадова кажуть, що тепло в квартирах, а у нас цей район увесь холодно», - розповіла мешканка багатоповерхівки Любов Іванченко.

Примітно, за цей холод люди платять. Зокрема, за грудень за свою трикімнатну квартиру пані Іванченко віддала майже 750 грн. Субсидія покрила аж 40 грн.

Аналогічна ситуація і у гуртожитку в першому мікрорайоні. Ще в дев'яностих його передали в приватні руки разом з жителями. Підприємство «Вагран», на балансі якого перебуває будівля, про тепло у приміщеннях не дбає.

Ще 10 років тому стався прорив. Старі труби зрізали і на цьому все закінчилося. Гріються тут як можуть. Включають електробатареї, ставлять кондиціонери.

«Коли йдеш з дому, це все виключаєш, страшно залишати. Коли приходиш додому, то тут така ж температура, трохи тепліше, ніж на вулиці, все цвіте», - каже мешканка гуртожитку Світлана Бондаренко.

Нагадаємо, мешканці одного з районів Миколаєва мерзнуть у власних квартирах. Середня температура в будинках сягає 14 градусів. На холод миколаївці не скаржаться, адже мають надію менше заплатити за опалення.

 
Коментарі (0)