ГоловнаГазопостачанняКіровоградська прокуратура зменшує рівень заборгованостей за газ

Кіровоградська прокуратура зменшує рівень заборгованостей за газ

Перевірки кіровоградської прокуратури своєчасності розрахунків за газ сприяють зменшенню заборгованостей.

Усього в минулому році прокурорами Кіровоградщини порушено 4 кримінальні справи, з яких три вже скеровано до суду з обвинувальним вироком, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Прокуратури Кіровоградської області.

Внесено 45 документів реагування з питань порушення вимог законодавства при проведенні розрахунків за спожитий природній газ. За результатами розгляду останніх відшкодовано  близько 31 млн грн заборгованості за спожитий газ. До відповідальності притягнуто 15 службових осіб, тому числі три службовці органів державного контролю.

Зауважимо, що актуальності цьому питанню додає той факт, що розмір боргу споживачів за спожитий  у 2009-2012 роках газ перед ВАТ «Кіровоградгаз» та підприємствами системи НАК «Нафтогаз України» складає близько 220 млн грн. Тому органи прокуратури Кіровоградщини активізували наглядову діяльність за додержанням чинного законодавства газопостачальними компаніями, підприємствами теплокомуненерго та житлово-комунального господарства регіону.

Як результат, уже в перші дні нового 2013 року за результатами розгляду чотирьох документів прокурорського реагування відшкодовано 20,5 млн грн заборгованості за спожитий газ.

 
Коментарі (0)