ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКіровоградських сиріт мають забезпечити житлом місцеві бізнесмени

Кіровоградських сиріт мають забезпечити житлом місцеві бізнесмени

Як можливий варіант допомоги дітям-сиротам у питанні забезпечення їх житлом запропонували залучати до співпраці представників місцевого соціально відповідального бізнесу

Зараз в Кіровоградській області зареєстровано 3505 дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. 247 із них мають житло на правах власності, 800 – лише на правах користування, як бути іншим – питання надзвичайно гостре.

Про це під час наради стосовно містобудівної діяльності в області, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко, повідомила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віра Сухопарова.

Так, лише у Кіровограді є соціальний гуртожиток на 20 ліжкомісць для таких дітей, до того ж перебувати у ньому вони мають право лише до 23-річного віку. Звісно, цього замало.

«Як мені відомо, Кіровоградський МВК мав намір будувати ІІ-гу чергу такого гуртожитку, але й досі немає проектно-кошторисної документації», - зауважила Віра Сухопарова.

Як можливий варіант допомоги дітям-сиротам у питанні забезпечення їх житлом вона запропонувала залучати до співпраці представників місцевого соціально відповідального бізнесу. В полі основної уваги, доводить Віра Сухопарова, має бути перепрофілювання і реконструкція недобудов області під соціальне житло для дітей-сиріт.

Зважаючи на те, що на рівні держави іще не узгоджено питання про доцільність створення спеціальної програми про будівництво житла для дітей-сиріт, відповідна робота на рівні області вже ведеться, тобто доречно вести мову про місцеву програму відповідного спрямування. На це разом з Вірою Сухопаровою звернула увагу заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)