ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКістіон впевнений, що через надзвичайні заходи в енергетиці було зекономлено 2,7 млн. тонн антрациту

Кістіон впевнений, що через надзвичайні заходи в енергетиці було зекономлено 2,7 млн. тонн антрациту

Завдяки тимчасовим надзвичайним заходам в енергетиці з 17 лютого до 17 липня 2017 року зекономлено близько 2,7 млн. тонн вугілля марки «А»
Завдяки тимчасовим надзвичайним заходам в енергетиці з 17 лютого до 17 липня 2017 року зекономлено близько 2,7 млн. тонн вугілля марки «А», це в ході наради з врегулювання проблемних питань в єдиній енергетичній системі України повідомив Віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.
 
За його словами, цього вдалося досягнути, збільшивши навантаження на гідроенергетику, атомні станції та ТЕС, які працюють на газовій групі вугілля.
 
 «На сьогодні запаси вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ становлять 2 млн 344 тис. тонн,  у тому числі газової групи – 1 млн 477 тис. тонн, антрацитової групи – 867 тис. тонн. Підготовка до зими йде за планом. Вугілля накопичено вдосталь, тому потреби в продовженні надзвичайних заходів в енергетиці наразі немає», - сказав Володимир Кістіон.
 
Віце-прем’єр впевнений, що скорочення запасів вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ в липні прогнозоване, оскільки протягом двох місяців літа – у липні і серпні – відбувається плановий ремонт максимальної кількості блоків атомних станцій з метою їх належної підготовки до роботи в зимовий період, коли навантаження на енергосистему є найбільшим. Водночас, вугілля марки «А» продовжує накопичуватися.
 
 «Літо – це другий піковий період, коли українська енергосистема повинна працювати під нашим пильним оком. Наразі все йде за планом не лише у напрямку накопичення вугілля, а й у виробництві електроенергії», - повідомив Володимир Кістіон.
 
І додав: за липень виробіток генеруючих компаній склав 11,7 млрд.кВтг на 519 млн.кВтг (4,3%) менше планових показників, що свідчить про досить коректне та чітке планування роботи енергосистеми України. При цьому варто відзначити роботу АЕС, які виробили на 294 млн. кВтг. (4,7%) більше планових показників.

В ході наради з керівниками стратегічних підприємств об’єднаної енергосистеми, яка була присвячена питанням підготовки до зими, також вирішено на найближче засідання Уряду винести питання про створення при КМУ Координаційного центру, який займеться підготовкою нормативної бази, необхідної для імплементації Закону України «Про ринок електричної енергії». 

 
Коментарі (0)