ГоловнаНовини ЖКГТранспортКубів: Метро на Троєщину буде починатися від аеропорту «Київ»

Кубів: Метро на Троєщину буде починатися від аеропорту «Київ»

Четверта гілка метро пройде від аеропорту «Київ» (Жуляни) до житлового масиву Троєщина та матиме довжину близько 18 км.

Четверта гілка метро пройде від аеропорту «Київ» (Жуляни) до житлового масиву Троєщина та матиме довжину близько 18 км.

Четверта гілка Київського метрополітену завдовжки 18 кілометрів і пройде від аеропорту "Київ" (Жуляни) до житлового масиву Троєщина. На її протягом будуть перебувати 13 станцій.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на заяву першого віце-прем'єр-міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва.

"Говорив сьогодні про будівництво гілки київського метро з Троєщини до аеропорту "Київ" з китайськими інвесторами. Попередня вартість проекту-2 млрд доларів, 85% з них буде забезпечувати китайська сторона (кредит 20 років під 2% річних). 15% проекту будуть фінансувати за рахунок КМДА... Тепер з аеропорту "Київ" можна буде дістатися метрополітеном майже в будь-яку точку міста", - запевнив чиновник.

 

Він також поінформував, що запевнив правління міжнародної групи "Pacific Construction" в тому, що проект зобов'язуються запустити ще до кінця. Найближчим часом, за словами Кубіва, запрацює робоча група з представників компанії, МЕРТ, Київського метрополітену, які складуть текст остаточної угоди.

 

Як повідомлялося раніше, в КМДА оцінили вартість будівництва продовження Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар в 11 млрд гривень.

Нагадаємо, до кінця 2019 року в Києві відкриють нові станції метро на Виноградар.

Раніше КМДА констатувала, що собівартість проїзду в метрополітені становить 6,64 гривень, а в наземному комунальному транспорті - 5,76 гривень.

 

 

 
Коментарі (0)