ГоловнаКоментаріТарифи ЖКГО.Кучеренко:«Новий закон про ЖКГ перетворить українців на безхатніх боржників»

О.Кучеренко:«Новий закон про ЖКГ перетворить українців на безхатніх боржників»

З 10 червня цього року вступить в силу закон «Про житлово-комунальні послуги». Прийнятий законопроект посилить відповідальність українців за борги по послугах ЖКГ, зажене громадян в боргову яму

З 10 червня цього року вступить в силу закон «Про житлово-комунальні послуги». Прийнятий законопроект посилить відповідальність українців за борги по послугах ЖКГ, зажене громадян в боргову яму і позбавить їх можливостей щодо захисту своїх прав, сказав екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.

Як сказав Кучеренко, «Головна проблема полягає в тому, що монополіст прописаний як такий, який завжди правий, а споживач - не правий. І йому ніде захистити свої інтереси щодо тарифів або їх якості.

При цьому колишній міністр зазначив, що новий закон може призводити споживачів до банкрутства і втрати майна: «Основна норма, яка турбує мене - це пеня в 3% за наявність боргів за комунальні платежі. Вона, звичайно, не смертельна, якби існувала система паритетних взаємовідносин між монополістом і споживачем. Щоб відповідали не тільки люди, які не заплатили, а й комунальні монополісти, які не надають якісні послуги. А так, нас заганяють у боргову яму, яка може стати джерелом банкрутства і відбирання власності ».

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Травня 2018 p. 23:20
У нас государство препятствует оплате ком. услуг, поскольку теперь Ощадбанк эту оплату не принимает, а желающих внести квартплату через терминал, очевидно, не много - уж очень часты случаи пропаж внесённых платежей . То есть потребитель не виноват, что у него возник и растёт долг, поскольку не имеет возможности нормально внести оплату.----------------------------------------------------------- По какой причине государство препятствует оплате - не трудно догадаться: готовится новый мощный виток обесценивания гривны. Обесценивание (инфляция) денег внешне выражается в росте цен и тарифов.