ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГКвартплата вдарить по гаманцях киян

Квартплата вдарить по гаманцях киян

Підвищення тарифів, яке вступить у дію за кілька днів, для киян означатиме зростання квартплати приблизно на 90%. Різниця разюча через тривале замороження тарифів попередньою владою.

З новими тарифами на комунальні послуги, які в повному обсязі наберуть чинності в Києві з 1 липня, квартплата зросте приблизно на 90%. Про це заявив начальник управління цінової політики департаменту економіки та інвестицій Київміськадміністрації Василь Яструбинський, повідомляє «Сегодня».

«Істотне підвищення тарифів для Києва пов'язане з тим, що попередня влада заморозила тарифи. А вони були збиткові. У Києві були практично найнижчі тарифи по Україні. При тому, що середня заробітна плата була найвища в країні», - пояснює посадовець.

Таким чином, за словами пан Яструбинського, квартплата за 1-кімнатну квартиру в 31 кв м, де живе одна особа, яка раніше складала 289 грн, з 1 липня складе 260 грн, а в опалювальний сезон зросте до 560 грн. Платіжка з 2-кімнатної квартири, метражем 46 кв м, де живе три особи, зараз становить близько 571 грн, з 1 липня складе 622 грн, а в опалювальний сезон - 1048 грн.

«Що стосується 3-кімнатної квартири в 64 кв м, де живе чотири особи, то зараз в середньому за неї платять 803 грн, з 1 липня розмір платіжки виросте до 861 грн, а в опалювальний сезон - до 1470 грн» - резюмував він.

Нагадаємо, держава має компенсувати малозабезпеченим підвищення комунальних тарифів. Самі ж тарифи підвищаться вже з 1 липня. Однак експерти галузі таке зростання цін вважають неприпустимим, оскільки переконані, що тарифи формуються непрозоро.

Щоб не переплачувати, фахівці радять встановити лічильники на все - воду, опалення або газ. А окрім того навчитися економити, як це робить цивілізований світ.

 
Коментарі (0)