ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЛідери студентських організацій вимагають понад півмільярда на житло

Лідери студентських організацій вимагають понад півмільярда на житло

Лідери дев'яти студентських організацій просять при доопрацюванні проекту державного бюджету України на 2013 рік передбачити 526,5 млн грн на надання пільгового довгострокового кредитування молоді.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державного фонді сприяння молодіжному житловому будівництву.

Студентські лідери звертають увагу очільників держави на те, що нещодавнє прийняття Урядом Державної програми забезпечення молоді житлом із запланованим на 2013 рік обсягом у 526,458 млн грн на пільгові довгострокові житлові кредити дало молоді надію на отримання власного житла. Адже програма пільгового довготермінового кредитування молоді на будівництва та придбання житла є найбільш популярною серед молоді.

У звернені зазначається, що 6 грудня проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» буде розглядатися на засіданні Верховної Ради.

«Як нам стало відомо, зазначений законопроект передбачає 60 млн грн на фінансування програми пільгового довготермінового кредитування молоді на будівництво та придбання житла, що становить лише 10% від потреби, визначеної Державною програмою забезпечення молоді житлом. Такі дії Уряду та Верховної Ради викликають значне занепокоєння серед молоді, зводять надії на отримання власного житла у майбутньому нанівець», - наголошують лідери студентських організацій.

Нагадаємо, 14 листопада 2012 року, відбулася зустріч  Президента Віктора Януковича зі студентськими лідерами, за результатами якої Президент доручив Кабінету Міністрів залучити студентські молодіжні організації до розгляду питань, пов'язаних з впровадженням нових організаційних і фінансово-кредитних механізмів забезпечення молоді житлом.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, вже відставний Кабінет міністрів представив парламенту проект держбюджету на 2013 рік. Загальнодержавні видатки на ЖКГ, регіональний розвиток і будівництво скорочені на 10,4 млрд грн. Крім того, в держбюджеті не передбачено фінансування програми «Питна вода України», зменшені витрати на здешевлення іпотеки і на реалізацію програми «Доступне житло».

 
Коментарі (0)