ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛише 25% київських переходів відповідають стандартам інклюзивності

Лише 25% київських переходів відповідають стандартам інклюзивності

Майже половина пішохідних переходів у Києві не відповідає стандартам інклюзивності

 

Майже половина пішохідних переходів у Києві не відповідає стандартам інклюзивності. Навіть у центральних районах міста лише чверть переходів повністю відповідають сучасним вимогам безбар'єрності

Результати дослідження, проведеного студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка у рамках освітньої програми "Урбаністика та регіональний розвиток", показали, що лише 25% переходів мають необхідність нормативне зниження і тактильну плитку, пише RegioNews.

Ще 27% доступні лише частково і потребують усунення недоліків, а 48% взагалі не відповідають вимогам.

В Києві стандарти безбар'єрності часто залишаються лише на рівні декларування вимог, а не реально вжитих заходів. Це викликає серйозні труднощі для мешканців міста з обмеженими можливостями.

"Тому надважливо сьогодні переходити до європейських стандартів і містобудування, і планування. При цьому ставити на перше місце жителя міста. Конкретні приклади застосування принципів інклюзивності та безбар’єрності вже є у сфері містобудування та будівництва - наразі вже запроваджено нові державні будівельні норми, які передбачають підвищені вимоги до інклюзивності", - зазначила голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк.

Зазначається, що зоною дослідження відповідності пішохідних переходів були кілька районів Києва у центральній частині міста. Йдеться зокрема про Шевченківський, Подільський та Голосіївський райони.

 

 

 
Коментарі (0)