ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЛише обрані багатоповерхівки Криму стануть доступними

Лише обрані багатоповерхівки Криму стануть доступними

У Криму до участі в програмі «Доступне житло» готують п'ять багатоквартирних житлових будинків.

У Криму до участі в програмі «Доступне житло» готують п'ять багатоквартирних житлових будинків. Про це повідомили на нараді з розгляду підсумків роботи Республіканського комітету АРК з будівництва та архітектури під керівництвом заступника Голови Ради міністрів Криму Азіза Абдуллаєва.

Про це «У.К.» інформує прес-служба Ради міністрів Криму.

Зокрема, Міністерство регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України акредитувало 50-квартирний житловий будинок у Сімферополі, підготовлений до акредитації ще один 70-квартирний будинок у кримській столиці і 3 будинки на 150 квартир в Євпаторії.

Азіз Абдуллаєв доручив провести моніторинг будівельного виробництва на території Криму, вказавши місцезнаходження об'єктів, обсяги виробництва, кількісні та якісні показники будівництва, грошові вкладення, а також графіки здачі об'єктів в експлуатацію.

Крім того, проводиться робота по затвердженню будівельної проектно-кошторисної документації, розробці та реалізації містобудівної документації на території АРК і впровадженню містобудівного кадастру в Криму. Так, в даний час на стадії розробки знаходяться генеральні плани Судака, Алушти, Алупки, смт. Новофедорівка. На затвердження - генплани Феодосії, смт. Коктебель, пгт. Орджонікідзе, с. Ромашкіно. Укладено договір на розробку генпланів населених пунктів Массандрівського селищної ради. Віце-прем'єр Криму доручив щомісяця аналізувати роботу в сфері розробки генпланів, планів територій тощо по кожному регіону.

Крім того, Азіз Абдуллаєв підкреслив необхідність створення мінерально-сировинної бази півострова, використовуваної в будівельній сфері. «Коли ми визначимо наявність та обсяги ресурсів, що знаходяться на території Криму і необхідних для будівництва, ми зможемо використовувати свій продукт, витративши на нього набагато менше, ніж доводиться витрачати зараз шляхом завезення з інших регіонів України та навіть з-за кордону», - підкреслив заступник голови Ради міністрів.

 
Коментарі (0)