ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЛитовські компанії інвестуватимуть в розробку якісних зелених проектів в Україні

Литовські компанії інвестуватимуть в розробку якісних зелених проектів в Україні

Держенергоефективності та литовська компанія-інвестор розглянули можливості фінансування розробки якісних "зелених" проектів в Україні та залучення інвесторів для їх реалізації.

 

Держенергоефективності та литовська компанія-інвестор розглянули можливості фінансування розробки якісних "зелених" проектів в Україні та залучення інвесторів для їх реалізації.

Литовська компанія-інвестор розглядає можливість фінансування розробки якісних "зелених" проектів в Україні та залучення інвесторів для їх реалізації.

Про це йдеться в повідомленні "РБК-України" за підсумками зустрічі голови відомства Сергія Савчука з комерційним директором литовської компанії Respect Group Юйбінь Дяо з посиланням на прес-центр Держенергоефективності.

Зокрема, сторони домовилися визначити можливі "точки входу" щодо фінансування розробки якісних bankable проектів з відновлюваної енергетики в різних регіонах України.

"Литовські компанії цікавляться нашою країною не вперше. Нещодавно одна з таких компаній аналізувала перспективи встановлення заводу з виробництва сонячних модулів в Україні. Запевняю, що кожен український регіон - клондайк можливостей для "зеленого" бізнесу. Зі свого боку, ми підготували сприятливе законодавче поле, передбачивши гарантії повернення інвестицій. Це і прив’язаний до курсу євро "зелений" тариф до 2030 р., і стимулюючий тариф на тепло "не з газу", і довгострокові договори купівлі-продажу "чистої" електроенергії тощо", - сказав Савчук.

За його словами, йдеться не лише про необхідність збільшення потужностей відновлюваної енергетики в країні, а, насамперед, про створення якісних, рентабельних та надійних проектів, для впровадження яких фінансові установи будуть готові надавати кошти.

Нагадаємо, нещодавно Президент України Петро Порошенко в рамках візиту у Литву закликав литовські компанії інвестувати в українську економіку.

Зокрема, в рамках візиту Президента Україна та Литва домовилися про співпрацю у галузях енергетики та міграції. Відповідні угоди було підписано за підсумками Десятого засідання Ради президентів України та Литви в присутності лідерів держав Петра Порошенка та Далі Грібаускайте.

 

 
Коментарі (0)