ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЛитва докладає зусиль для блокування реалізації «Північного потоку-2»

Литва докладає зусиль для блокування реалізації «Північного потоку-2»

Литва докладає зусиль для блокування реалізації «Північного потоку-2». Литва підтвердила готовність офіційного Вільнюса сприяти просуванню пріоритетів євроінтеграції України.
Литва докладає зусиль для блокування реалізації «Північного потоку-2». Про це йшлося під час зустрічі віце-міністра закордонних справ Литовської Республіки Дарюса Скусявічюса із заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль, повідомляє прес-служба МЗС.
 
“Було підтверджено спільність позицій України та Литви відносно небезпеки політичного проекту РФ „Nord Stream 2“ для енергетичної безпеки країн Європи, а також налаштованості на продовження зусиль щодо блокування його реалізації”, — розповіли у зовнішньо-дипломатичному відомстві.
 
За інформацією МЗС, констатувалася необхідність посилення санкційного режиму щодо Російської Федерації, особливо у контексті будівництва мосту через Керченську протоку.
 
“Загострення ситуації в акваторії Азовського моря внаслідок дій Росії є предметом особливої уваги з боку Євросоюзу” — зазначив Скусявічюс.
 

Також, Віце-міністр Литви підтвердив готовність офіційного Вільнюса сприяти просуванню пріоритетів євроінтеграції України та збереженню посиленої уваги до ініціативи ЄС “Східне партнерство”, зокрема у контексті забезпечення співпраці зацікавлених країн-членів СхП на шляху інтеграції до Енергетичного та Цифрового союзів. 

 
Коментарі (0)