ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЛюдей планують «виводити» із системи субсидій на «комуналку»

Людей планують «виводити» із системи субсидій на «комуналку»

Мінсоцполітики планує «виводити» громадян із системи субсидій на ЖКП. Поміж тим, у відомстві наголошують на необхідності трансформації механізму надання компенсацій на оплату «комуналки».
Міністерство соціальної політки заявляє про довгострокову перспективу трансформування системи субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає прес-служба відомства.
 
«У довгостроковій перспективі систему субсидій, безумовно, потрібнотрансформувати. Переглядати норми споживання, виводити людей із системи субсидій, підвищуючи рівеньїхнього життя. Але в короткостроковій перспективі ми забезпечили спокій і провели реформу енергетичногосектора», - сказав він.
 
Поміж тим, Міністр повідомив, що сьогодні середній розмір субсидії коливається від 500 до 4500 грн. А у зв’язку із теплою зимою, наприкінці опалювального сезону на рахункахспоживачів за півроку накопичиться певна сума зекономлених коштів. 
 
«За нашими підрахунками, близько 1–1,5 млрд грн. Я за те, щоб цю суму можна було монетизувати. Тоді в майбутньому у людей з'явиться стимул для економії наступного сезону. Але ми повинні чітко сформулювати ідею, що суми на рахунках споживачівмають бути використані не на купівлю їжі, наприклад, а лише на енергозбереження», - сказав він.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінсоцполітики обіцяє продовжити реформування системи житлових субсидій. Адже, у відомстві «вихваляються», що підвищення тарифів на «комуналку» у декілька разів отримувачі субсидій не відчули.
 
Коментарі (4)
Коля Пухов
13 Лютого 2016 p. 22:18
Субсидія зараз не призначається взагалі нікому , тобто жоден споживач, якому в платіжці була написана субсидія , не має офіційного підтверджувального документу на цю субсидію. Раніше такий документ видавав собес на півроку вперед при призначенні субсидії. Тепер у зв"язку із "спрощеним" порядком, якщо в платіжці за попередній місяць була записана субсидія, то це зовсім не означає, що ця субсидія буде написана і в наступній платіжці.
Коля Пухов
13 Лютого 2016 p. 22:21
Більш того, у будь-який час чиновники- можновладці можуть повідомити вас, що субсидію вони вам у платіжках писали помилково-безпідставно та зажадати її повернення...
alexban65
14 Лютого 2016 p. 21:45
У нас... - Паспорта заявителя и членов его семьи; - Реквизиты банка и номер банковского счета для перечисления субсидии; - Справки о доходах заявителя и членов семьи за 6 последних календарных месяцев (не требуются для неработающих пенсионеров) или документы, подтверждающие отсутствие доходов. Если кто-либо из совершеннолетних членов семьи не может представить документ о доходах, то необходимо представить документ, подтверждающий отсутствие доходов. К таковым относятся: 1) справка об отсутствии стипендии - для граждан, обучающихся в образовательных учреждениях начального, среднего и высшего профессионального образования по очной форме обучения; 2) справка об обучении в общеобразовательных учебных учреждениях начального и среднего образования для граждан от 16-ти до 18-ти лет; 3) справка об отсутствии заработной платы с указанием причины ее отсутствия; 4) документ, подтверждающий принадлежность граждан к следующим категориям лиц с отсутствием или ограничением возможности трудоустройства:  дети дошкольного и школьного возраста до 16 лет (свидетельство о рождении/ паспорт);  лица, содержащиеся под стражей на период предварительного следствия или судебного разбирательства;  лица, находящиеся на длительном стационарном лечении (на период такого лечения);  лица, находящиеся в розыске на период до признания их в установленном порядке безвестно отсутствующими или объявления умершими;  матери, осуществляющие уход за ребенком до достижения им 3-летнего возраста, не получающие ежемесячного пособия на период отпуска по уходу за ребенком до достижения им возраста 1,5 лет и ежемесячной компенсационной выплаты гражданам, состоящим в трудовых отношениях на условиях трудового договора и находящимся в отпуске по уходу за ребенком до достижения им 3-летнего возраста;  женщины, состоящие на учете в медицинских учреждениях по беременности;  женщины, осуществляющие уход, который необходим по заключению лечебных учреждений их несовершеннолетним детям;  женщины, имеющие 3-х и более детей, в возрасте до 16 лет, а также старше 16 лет, если они являются учащимися общеобразовательных школ, (учащиеся образовательного учреждения, реализующего общеобразовательные программы,-18 лет);  студенты заочных и вечерних отделений учебных заведений при дневной форме обучения.
Коля Пухов
14 Лютого 2016 p. 21:58
Особливо неприємна ситуація з комунальними платежами у тих, кого чиновники-можновладці спочатку примусово позбавили робочого місця по незалежним від працівника причинам ( в результаті так званих "ліквідацій" держпідприємств, установ, організацій), тобто спочатку забрали у людини заробіток, а потім штучно приписують цій людині уявний дохід, і на підставі цієї фальсифікації значно зменшують субсидію або взагалі її не нараховують. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Багато українців взагалі не мають ні зарплати, ні пенсії; звільнені з роботи ще режимом Януковича у зв"язку з так званими "ліквідаціями" держустанов; по декілька років живуть на утриманні своїх родичів та перебиваються випадковими підробітками.