ГоловнаНовини ЖКГПодіїЛюдей з інвалідністю першої групи та дітей з інвалідністю на кордонах пропустять без черги

Людей з інвалідністю першої групи та дітей з інвалідністю на кордонах пропустять без черги

Міністр соціальної політики України, повідомила, що людей з інвалідністю першої групи та дітей з інвалідністю разом з особами, які їх супроводжують, мають право на позачерговий перетин державного кордону України
Міністр соціальної політики України, повідомила, що людей з інвалідністю першої групи та дітей з інвалідністю разом з особами, які їх супроводжують, мають право на позачерговий перетин державного кордону України.
 
«Люди з інвалідністю першої групи та діти з інвалідністю не мусять стояти в чергах на пунктах пропуску, це фізично для них неможливо. При цьому, разом з ними, безумовно, у пріоритетному порядку можуть слідувати особи, які їх супроводжують», - прокоментувала вона.
 
Для позачергового перетину кордону особою з інвалідністю першої групи або дитиною з інвалідністю разом з супроводжуючими необхідна наявність посвідчення або довідки, зазначених у статті 4 Закону України „Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”, що підтверджують статус особи з інвалідністю першої групи або дитини з інвалідністю, які потребують супроводження. Інших вимог щодо документального підтвердження особи супроводжуючого законодавчо не встановлено.
 
У пунктах пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення пріоритет зазначеним особам надається, якщо вони перетинають кордон пішки або на легковому автомобілі, у якому відсутні інші особи.
 

 

 
Коментарі (0)