ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняLNG-термінал: безгарантійний випадок

LNG-термінал: безгарантійний випадок

Кабінет міністрів скасував надання 2,305 млрд грн державних гарантій для реалізації ДП «Національний проект LNG-термінал» національного проекту «LNG Україна».

Про це йдеться у постанові Кабміну від 21 грудня 2012 року №1178, опублікованій на сайті уряду. Згідно з цим документом втрачає чинність порядок та умови надання у 2012 році держгарантій для забезпечення виконання боргових зобов'язань підприємств, що належать до сфери управління Держінвестицій.

Варто зазначити, постановою надавалися держгарантії у 2,305 млрд грн на створення інфраструктури постачання скрапленого газу в Україну - виготовлення проектно-кошторисної документації, виконання підготовчих робіт та початкова стадія будівництва технологічної і морської частини проекту. Гарантії також мали використовуватися для реалізації інших нацпроектів за окремими рішеннями Кабміну.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, іспанська компанія Gas Natural SDG, названа майбутнім оператором українського LNG-терміналу, заявила, що не підписувала ніяких контрактів з Держінвестицій, а також подала до суду на людину, яка підписала незаконний договір з Україною.

 
Коментарі (0)