ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняLNG-термінал вигідний у державній власності

LNG-термінал вигідний у державній власності

У Держінвестпроекті сподіваються, що LNG-термінал буде державним. Адже, це буде вигідно Україні. За таких умов, оператор не втече з ринку за несприятливих обставин.

Україні вигідно, щоб LNG-термінал був державним. У такому разі, оператор «не втече з ринку» за несприятливих умов, як це може зробити приватна компанія. Такої думки притримується голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Сергій Євтушенко, передає "ЛІГАБізнес".

«Я підтримую будь-які ініціативи з боку приватного бізнесу. Вважаю, що це дуже добре, коли бізнес звертає увагу на цей ринок. Це підтверджує той факт, що він є привабливим Водночас, Державний оператор - це державна страховка, державний страховий поліс, це компанія, яка не втече з ринку, коли в певний час буде негативна кон'юнктура. Якщо приватна компанія почне нести збитки, вона може прийняти рішення закрити проект. Тому для нас питання LNG-терміналу - одна з важливих частин енергетичної безпеки держави», – заявив пан Євтушенко.
 
Він додає, що невипадково в усіх без винятку країнах Центральної та Східної Європи - Польщі, Литві, Хорватії - аналогічні проекти реалізують тільки державні компанії.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна сподівається найближчим часом поновити будівництво LNG-терміналу. Основний акцент у цьому питанні ставиться на кошти інвесторів. Експерти переконані, вони на 99% будуть.
 
Коментарі (0)