ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЛондон передасть Києву 50 карет швидкої допомоги

Лондон передасть Києву 50 карет швидкої допомоги

Британія вже відправляла до Києва лондонські "швидкі" у складі гуманітарних конвоїв

 

Британська столиця починає відправку до Києва автомобілів та техніки, отриманої у рамках програми з переробки ULEZ на прохання Віталія Кличка

Лондон починає відправку до Києва автомобілів та техніки, отриманої у рамках програми з переробки ULEZ. Йдеться про перші 50 "швидких" та деяку іншу техніку, яку британці зможуть відправити вже найближчим часом. Київ очікує, передовсім, на позашляховики та авта, що придатні до використання на полі бою чи з медичною та гуманітарною метою. Про початок відправки до Києва автомобілів, що було викуплено у їхніх власників у рамках програми переробки ULEZ, 26 березня заявила мерія Лондона.

Програма полягає в утилізації старих автомобілів у зоні наднизьких викидів - їх викупає мерія Лондона у власників та передає Києву. З відповідним проханням звертався до свого лондонського колеги, Садика Хана, Віталій Кличко ще у вересні 2023 року.

Мерія Лондона повідомила, що наприкінці січня 2024 року транспортний підрозділ Адміністрації Великого Лондона (Transport for London) розробив схему передачі автомобілів. Лондонська служба швидкої допомоги однією з перших оголосила про участь у новій програмі. Вона планує передати Україні 50 машин швидкої допомоги.

Адміністрація британської столиці повідомила також, що співпрацює із зареєстрованою у країні благодійною організацією British-Ukrainian Aid, через яку можна провести процедуру дарування автівок, що не відповідають екологічним критеріям, Україні.

"Загалом більшість транспортних засобів, які підпадають під схему утилізації, потрібні в Україні, включаючи праворульні (саме такі авта їздять британськими дорогами - Ред.)", - зазначено у повідомленні Адміністрації Лондона.

Так, Лондонська служба швидкої допомоги однією з перших долучиться до програми, передавши Україні 50 списаних автомобілів "швидкої". У повідомленні зазначено, що, хоча наразі служба не має угоди з програмою "Транспорт для Лондона", відповідно, вона не зможе отримати відшкодування за машини - але все одно планує вивести з експлуатації невідповідні транспортні засоби та передати їх Україні.

Наводиться також пряма мова жительки Форест Хілл, району Лондона, яка однією з перших відправила свою автівку, старий позашляховик Ленд-ровер, до України. Альтернативою, нагадаємо, була його утилізація за програмою (компенсацію за спеціальною шкалою він отримав би в будь-якому випадку).

"Я дуже рада, що наш улюблений Landrover доживе свої дні, будучи разом з парамедиками на передовій в Україні. Мені було болісно від самої ідеї про те, що його доведеться утилізувати, тому ця нова схема є ідеальним рішенням. Я сподіваюся, що так само вирішать і багато інших власників автомобілів", - каже Елеанор Браун, що працює адміністраторкою у Лондоні.

Зазначимо, що у прохання Кличка про передачу автівок до України непроста доля - спочатку мер Лондона, Садик Хан, відмовив українському колезі. Він послався на "юридичний порог", який вимагає від ULEZ приносити економічну, соціальну та екологічну користь лондонцям. Але пізніше, у січні, Хан все ж зглянувся і відповів згодою.

 

 

 

 
 
 
 
 
Коментарі (0)