ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Літній газовий пакет» діятиме до рішення Стокгольмського арбітражу

«Літній газовий пакет» діятиме до рішення Стокгольмського арбітражу

У Європейській Комісії заявили, що нові домовленості щодо газових поставок у літній період діятимуть аж до винесення рішення Стокгольмським арбітражним судом. «Зимовий пакет» діяв лише один сезон.

Проміжна угода про поставки природного газу в літній період, яка вступає в силу з квітня цього року,  буде діяти в Україні не один сезон, як «зимовий пакет», а до рішення Стокгольмського арбітражного суду. Про це повідомив Віце-прем’єр Єврокомісії з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчовіч, передає «Інтерфакс».

Пан Шефчовіч також заявив, що наразі буде розпочата робота над проміжною угодою щодо поставок газу в Україну, яка діятиме до рішення Стокгольмського арбітражу.

«Ми провели конструктивну вступну зустріч у розвиток угоди про «зимовий пакет». Я радий, що сторони не змогли узгодити спільну заяву та наступні кроки. Ґрунтуючись на цьому, ми можемо працювати над проміжною угодою, яка діятиме, поки Стокгольмський арбітражний суд не винесе рішення щодо спірних питань. Я також отримав запевнення в тому, що транзитні потоки газу до ЄС залишаться незмінними», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, експерти не покладають надій на позитивне для України рішення Міжнародного арбітражного суду в Стокгольмі. Вони вважають що винесення рішення щодо спірних питань не піде на користь Києву та може створити додаткові ризики у газових суперечках.

 
Коментарі (0)