ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛуцькі ліфти уповають на державну програму

Луцькі ліфти уповають на державну програму

Потрібна державна програма щодо модернізації ліфтового господарства України, яка б реально фінансувалася і могла зняти навантаження з місцевих бюджетів.

Основною проблемою в ліфтовому господарстві міста є постійне збільшення кількості ліфтів в житлових будинках, які відпрацювали граничний термін експлуатації 25 років. Про це йшлося під час щовівторкової оперативної наради у стінах мерії. 

На цей час – це 308 ліфтів. При проведені капітальних ремонтів ліфтів їх термін експлуатації продовжується експертами тільки на 4-6 років. З кожним роком кількість ліфтів, які будуть потребувати капітального ремонту, надалі буде збільшуватися.

Можливим шляхом вирішення цієї проблеми є модернізація ліфтів з заміною всіх основних вузлів та деталей – у разі виконання модернізації термін експлуатації продовжується на 18 років. Провести модернізацію лише за кошти місцевого бюджету практично неможливо, так як кожен рік необхідно виділяти близько 25 млн грн. Потрібна державна програма щодо модернізації ліфтового господарства України, яка б реально фінансувалася і могла зняти навантаження з місцевих бюджетів.

toplutsk

 
Коментарі (0)