ГоловнаНовини ЖКГОСББЛуцькі ОСББ отримали пільгові кредити на ремонт

Луцькі ОСББ отримали пільгові кредити на ремонт

На Волині укладено перші угоди пільгового кредитування ОСББ на суму 3,7 млн грн

На нараді першого заступника голови Волинської облдержадміністрації Олександра Башкаленка відбулось підписання перших угод про надання пільгових кредитів об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Волинської ОДА.

Угоди укладено між Волинським регіональним управлінням «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву» та шістьма ОСББ Луцька. Договори про пільгове кредитування для проведення реконструкції та ремонтів об’єктів житлово-комунального господарства підписано на суму 3,7 млн грн.

Завдяки даним коштам  луцькі ОСББ зможуть провести утеплення будинків, модернізувати системи опалення, замінити ліфти. Найближчим часом пільгові кредити отримають ще чотири організації.

Нагадаємо, що програма пільгового кредитування ОСББ, для проведення реконструкції, капітальних та поточних ремонтів об’єктів житлово-комунального господарства була затверджена Постановою Кабінету Міністрів від 31 травня поточного року за №599.

Відповідно до неї пільговий кредит надається терміном до 10 років з можливістю дострокового погашення. Розмір кредитної ставки становить 3% річних. Повернення тіла позики розпочинається лише через рік, а відсотків – через три місяці з дня зарахування коштів. Кредитування здійснює Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

 
Коментарі (0)