ГоловнаВибір редакціїОСББОСББ у партії пільгового кредитування

ОСББ у партії пільгового кредитування

Вперше в Україні підписано договори про пільгове кредитування юросіб для проведення реконструкції та ремонтів об’єктів ЖКГ.

У Донецьку відбулося підписання перших угод про надання пільгових кредитів об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків. Про це повідомив Голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін.

«Вперше в Україні підписано договори про пільгове кредитування юросіб для проведення  реконструкції та ремонтів об’єктів ЖКГ. Це перший, але дуже важливий крок держави у розбудові кредитно-фінансової системи підтримки ОСББ у відновленні житлового фонду. Перші угоди на отримання пільгових кредитів були укладені між Донецьким регіональним управлінням Фонду та ОСББ «Горняк-2» й Асоціацією власників житлових будинків «Сузір’я». Для Фонду це також перший досвід кредитування юросіб, позаяк досі Фонд займався лише кредитуванням громадян в межах житлових програм. Наступного тижня Фондом буде укладено подібні угоди ще із 6-ма ОСББ на Волині», - зазначив Леонід Рисухін.

Як повідомив присутній на підписанні директор Донецького регіонального управління Фонду Вадим Кашицин, за допомогою пільгових кредитних коштів Асоціація власників житлових будинків «Сузір’я» з міста Макіївка Донецької області зможе відновити диспетчеризацію 36 ліфтів та відремонтувати системи опалення і водопостачання. ОСББ «Горняк-2» з міста Кіровське Донецької області завдяки отриманим коштам проведе роботи з герметизації  панельних швів житлового будинку.

Читайте також: ОСББ – розмінна карта у грі можновладців

Нагадаємо, Програма пільгового кредитування юридичних осіб, у тому числі об’єднань співвласників багатоквартирних будинків,  для проведення  реконструкції, капітальних та поточних ремонтів об’єктів житлово-комунального господарства була затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 31 травня 2012 року №599. Відповідно до Урядової постанови пільговий кредит надається терміном до 10 років з можливістю дострокового погашення. Розмір кредитної ставки становить 3% річних. Повернення позики розпочинається лише через рік, а сплата відсотків – через 3 місяці з дня зарахування коштів.

Органом, який здійснює таке кредитування, визначено Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

За матеріалами ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»

 
Коментарі (0)