ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЛуганщина хоче побудувати газопровід за рахунок «Газпрому»

Луганщина хоче побудувати газопровід за рахунок «Газпрому»

Влада Луганщини пропонує «Нафтогазу» не доплатити Москві за газ, а за ці кошти побудувати газопровід в регіоні. Адже наразі без газопостачання там залишаються майже 10 населених пунктів, підконтрольних Україні, яких від газу відключили бойовики «ЛНР».

У Луганській області хочуть побудувати новий газопровід для забезпечення населених пунктів, системи життєзабезпечення яких постраждали, природним газом. Зокрема, там пропонують виключити частину оплати «Газпрому» за «блакитне» паливо та побудувати за ці кошти новий газопровід в регіоні. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Очільник області, пропонує забезпечити газом, за рахунок нового газопроводу, населені пункти, підконтрольні українській владі, яким паливо перекрили бойовики «ЛНР». Це сталося піля того, як Російська Федерація подала газ на окуповані території, а терористи просто перекрили газопровід, який вів до населених пунктів на лінії розмежування вогню.

В результаті, Трьохізбенка, Кряківка, Оріхово-Донецьке, Кримське, Нижнє, Світличне, Тошківка та кілька інших населених пунктів залишилися без газу. Щоб забезпечити ці села газом, доведеться за рахунок обласного бюджету проводити нову лінію газопроводу в обхід окупованих територій.

«Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль звернувся до НАК «Нафтогаз України» з пропозицією не включати обсяги газу, які споживали перераховані населені пункти, в рахунок оплати Газпрому, а також вирахувати з цієї оплати суму, необхідну для будівництва нової лінії газопроводу в обхід окупованих територій», - зазначається у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, російський монополіст «Газпром» допускає можливість «розділення» поставок газу в зону АТО від решти України. Також, у компанії заявили, що можуть поставляти Києву заявлені обсяги палива на зазначені їм точки.

 
Коментарі (0)