ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія «викреслить» Донбас з газових відносин з Україною

Росія «викреслить» Донбас з газових відносин з Україною

Російський монополіст «Газпром» допускає можливість «розділення» поставок газу в зону АТО від решти України. Також, у компанії заявили, що можуть поставляти Києву заявлені обсяги палива на зазначені їм точки.

«Газпром» готовий вивести поставки газу в окуповані райони Донбасу за рамки обговорення україно-російського газового питання. Про це заявив офіційний представник монополіста Сергій Купріянов, повідомляють «РИА Новости».

«Ми готові на даний момент вивести за рамки нашого обговорення постачання газу на Донбас. І готові поставити заявлені нами обсяги на зазначені ним («Нафтогазом» – ред.) точки входу», – сказав він.
 
Нагадаємо, раніше Київ припинив постачання газу в цю частину Луганської і Донецької областей через критичні пошкодження газогонів. У свою чергу «Газпром» став самовільно постачати газ у ці райони, включивши його у загальну заявку України. Київ заявив, що не платитиме за цей газ. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Європа може відмовитись від поставок природного газу з Російської Федерації через території України. В ЄС заявляють, що стомилися вести переговори щодо газових поставок щоліта.
 
Коментарі (0)