ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЛуганщина отримала землю під вітропарк

Луганщина отримала землю під вітропарк

Реалізація цих проектів дозволить істотно економити традиційні види палива, в тому числі газ і електроенергію, шляхом їх часткового заміщення зазначеними джерелами енергії.

У Краснодонському районі виділено земельну ділянку під будівництво вітропарку, і зараз там йде закладка першої установки, робота якої дозволить підтвердити проектні дані і почати будівництво наступних установок. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Луганської ОДА.

Як зазначається у повідомленні, зараз тут реалізуються два такі проекти - будівництво «Краснодонського вітропарку» потужністю 400 МВт і сонячної геліоелектростанції потужністю до 10 МВт.

Реалізація цих проектів дозволить  істотно економити традиційні види палива, в тому числі газ і електроенергію, шляхом їх часткового заміщення зазначеними джерелами енергії.

Луганщина володіє значним технічним енергетичним потенціалом нетрадиційних відновлюваних джерел енергії. За оцінками фахівців, він становить 7,4 млн тонн умовного палива, у тому числі 3,6 млн тонн умовного палива за рахунок освоєння відновлюваних джерел енергії, а також 3,8 млн тонн умовного палива - за рахунок позабалансових (вторинних) джерел енергії. «А це практично чверть загальнорічного обсягу споживання енергоресурсів області», - підкреслив голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк.

Крім того, Головним управлінням промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації на 2012 рік, виходячи з пропозицій територій і структурних підрозділів облдержадміністрації, сформовано перелік енергоефективних проектних пропозицій для впровадження в житлово-комунальному господарстві та у бюджетній сфері області на суму 950,92 млн грн, запланована економія енергоресурсів від їх реалізації складе 141, 09 тис. тонн умовного палива. 

Анна Недогибченко 

 
Коментарі (0)