ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЛуганщина в «електроенергетичній» блокаді

Луганщина в «електроенергетичній» блокаді

Енергетикам вдалося ліквідувати пожежу на трансформаторі Луганської ТЕС, однак електропостачання регіону досі не відновлене. Сьогодні в Луганській області без світла перебуває понад 1 млн людей, а також 21 вугільна станція.

Пожежу на трансформаторі ДТЕК Луганської ТЕС вдалося загасити, однак він повністю зруйнований. Енергетики переключилися на запасний трансформатор і намагаються включити електростанцію. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням, зараз без світла залишаються більше 1 млн людей на півночі Луганської області. Без електроенергії не працює мобільний зв'язок, а також водопостачання.

«Також відключеними залишаються 21 вугільна шахта, в основному державні, електроенергію для яких виробляла ТЕС. Скільки шахтарів перебували в цих шахтах на момент відключення станції - невідомо. Також немає інформації, скільком вдалося вийти на поверхню. Без електроенергії на шахтах не можуть працювати насоси для відкачування води і вентиляція» - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 17 вересня, в результаті бойових дій біля міста Щастя кілька снарядів потрапили на територію ДТЕК Луганської ТЕС. Один снаряд пошкодив трансформатор. Почалася пожежа, горіло трансформаторне масло. Електростанція автоматично відключилася - «сіла на нуль».

 
Коментарі (0)