ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЛуганщина занурюється у темряву

Луганщина занурюється у темряву

У Луганській області відключають електроенергію через дефіцит вугілля на ТЕС. Від віялових відключень світла страждають державні та приватні заклади, установи, підприємства та прості громадяни.

У Луганській області відбуваються віяльні відключення електроенергії через дефіцит вугілля на ТЕС. Про це розповів голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, передає прес-служба ОДА.

«Одна з найболісніших проблем забезпечення життєдіяльності контрольованих Україною територій Луганської області - щоденні віяльні відключення електроенергії, від яких страждають державні та приватні заклади, установи, підприємства та прості громадяни», - заявив пан Москаль.
 
За його словами, для мінімального життєзабезпечення Луганської області потрібно 500 мВт електроенергії. У мирний час цю потребу з надлишком покривала ДЕТЕК «Луганська ТЕС» у місті Щастя.
 
«Однак через бойові дії паливо для Луганської ТЕС - вугілля марки «Антрацит» - залишилося на окупованій ЛНР території. Антрациту накопичилося вже 1,4 мільйона тонн, але доставити його на ТЕС навіть при добрій волі бойовиків неможливо, оскільки в кількох місцях пошкоджена залізниця», - повідомив пан Москаль.
 
«Ще один важливий момент - Луганська область від’єднана від Єдиної енергетичної системи України й працює в автономному режимі. Причина - пошкоджені терористами магістральні ЛЕП на Бахмутці та Веселій Горі. Допустити туди ремонтні бригади бойовики категорично відмовляються», - сказав пан Москаль.
 
«Щоб якось вийти із ситуації, ми вже запустили Сєвєродонецьку ТЕЦ, днями розженемо її до повної потужності й отримаємо додатково 80 мВт. У вівторок буде під’єднаний Лисичанськ до єдиної енергетичної системи України й розраховуємо ще на додаткових 40 мВт», - зазначив голова Луганської ОДА.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Прем’єр Арсеній Яценюк пообіцяв, що у разі відключення енергосистем через закінчення запасів вугілля на станціях - «полетять голови» чиновників.
 
Коментарі (0)