ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаПрем’єр обіцяє карати за віялові відключення світла

Прем’єр обіцяє карати за віялові відключення світла

Прем’єр пообіцяв посприяти притягненню до кримінальної відповідальності чиновників, які допустять віялових відключень енергосистеми через закінчення запасів вугілля на станціях.

У разі відключення енергосистем через закінчення запасів вугілля на станціях - «полетять голови» чиновників. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк особисто вимагатиме від прокуратури притягнення винних до кримінальної відповідальності. Таку обіцянку пан Яценюк дав на засіданні Енергетичного штабу в Києві.

«Я попереджаю, якщо ви (НКРЕКП та Міненерго, – ред.) допустите віялове відключення енергосистеми - полетять голови і не тільки. Я буду вимагати від прокуратури притягнення до кримінальної відповідальності», - сказав пан Яценюк.
 
«Два місяці я з вами говорю: «хлопці, знайдіть рішення, тому що запасів на станціях на 5-7 днів». Ви мені розповідаєте сон старої кобили. Від ваших розповідей вугілля не додається жодного», - додав пан Яценюк.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в українській енергетиці склалася критична ситуація з поставками вугілля на ТЕС. Якщо проблема не вирішиться, експерти не виключають віялових відключень електроенергії.
 
Коментарі (1)
андрей
01 Листопада 2014 p. 20:15
У Києві безліч двох-, трьохповерхових будинків бюджетних адміністративних установ (різноманітні управління освіти, здоров"я, соцзахисту і т.п.), які споживають електроенергію та не платять за неї.