ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЛуганщину з’єднали з рештою енергосистеми України

Луганщину з’єднали з рештою енергосистеми України

На Луганщині відкрили підстанцію «Кремінська», яка зʼєднала енергомережу регіону з єдиною енергосистемою України.

На Луганщині відкрили підстанцію «Кремінська», яка зʼєднала енергомережу регіону з єдиною енергосистемою України. 

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

В.о. голови правління Національної енергетичної компанії Укренерго Володимир Кудрицький під час відкриття зазначив, що перед тим, як запрацювала ця підстанція, у Луганській області існував ризик відключення споживачів.

«В зимовий період північ Луганщини споживає до 350 мегават, а по наявній інфраструктурі без Луганської ТЕС можна було передати тільки бл. 150. Існували ще інші проблеми, наприклад, питання проведення ремонтів нашої інфраструктури. На жаль, на днях була пожежа у Новоайдарському районі Луганщини. І внаслідок цієї пожежі ця лінія була знеструмлена через вогонь», — заявив в.о. голови правління Національної енергетичної компанії Укренерго Володимир Кудрицький.

Він додав, що раніше така ситуація призвела би до відключення частини споживачів Луганщини.

Він зауважив, що будівництво підстанції, яка обійшлась компанії у 1,281 млрд грн, і є найбільш технологічною та сучасною в Україні, є важливим не лише для регіону, але й для єдиної енергосистеми України, яка потребує додаткових потужностей для балансування.

За його, підстанція є елементом інтеграції з енергетичним простором Євросоюзу.

«Ця підстанція — остання важлива віха, яка вже дозволила нам вибудувати інфраструктуру, яка гарантує надійне живлення для споживачів у 2022 році, коли українська енергосистема по графіку має бути відʼєднана від Росії та Республіки Білорусь», — заявив в.о. голови правління «Укренерго».

 

 
Коментарі (0)