ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЛуганська ТЕС може зупинитись через вугільну блокаду РФ

Луганська ТЕС може зупинитись через вугільну блокаду РФ

Луганська теплоелектростанція може залишитися без вугілля, через санкції, які передбачають заборону на експорт з Росії вугілля до України без наявності спеціального дозволу.

Луганська  теплоелектростанція може залишитися без вугілля, через санкції, які передбачають заборону на експорт з Росії вугілля до України без наявності спеціального дозволу.

Про це на своїй сторінці у Facebook зазначив заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко.

За словами Клименко, Луганська ТЕС встигла накопичити близько 120 тисяч тонн вугілля. Його має вистачити до 20 липня. Після цього, у разі, якщо постачання вугілля не відновлять, електростанцію планують перевести на газ, що збільшить собівартість виробництва електроенергії.

"Сьогодні на підприємство постачається вугілля, квоти на яке погоджені ще у травні. На червень, 10 днів якого вже пройшли, квоти ще не визначені. Крім того, на територію України не переміщується залізничні вагони, які раніше були відправлені на адресу ЛуТЕС – це близько 300 вагонів або 20 тисяч тонн вугілля", – напитсав він.

Заступник голови також зазначив, що звернувся до представника України у тристоронній контактній групі у Мінську для того, аби винести питання про забезпечення Луганської ТЕС вугіллям.

Раніше прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв оголосив, що Росія встановлює заборону на експорт вугілля, нафти і нафтопродуктів до України. За його словами, деякі російські товари можна буде вивозити до України лише після спеціального дозволу. Заборона почне діяти від 1 червня 2019-го. Водночас до Росії заборонили ввозити бюстгалтери, шкарпетки та емальовані каструлі з України. Під ембарго також потрапила продукція українського машинобудування.

У Мінекономрозвитку заявили, що нові санкції Росії проти України – недружний, але очікуваний крок. У Міністерстві наголосили, що протягом останніх років уряд України доклав значних зусиль, аби поступово замістити імпорт товарів з Росії як за рахунок нарощування обсягів внутрішнього виробництва, так і через переорієнтацію експорту на внутрішній ринок та диверсифікацію напрямів поставок з інших країн, зокрема ЄС.

 

 
Коментарі (0)