ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЛуганська ТЕС знову отримує вугілля Росії

Луганська ТЕС знову отримує вугілля Росії

ДТЕК Луганська ТЕС знову отримує вугілля з ШУ “Обухівська” (Ростовська обл., Росія). Постачання частково відновились з 12 листопада 2018 року
ДТЕК Луганська ТЕС знову отримує вугілля з ШУ “Обухівська” (Ростовська обл., Росія). Поставки частково відновились з 12 листопада 2018 року, повідомляє прес-служба ДТЕК Енерго.
 
“Це дозволило знизити використання газу на 30%. Поставок вугілля поки недостатньо, щоб повністю відмовитися від використання газу”, - заявили в компанії.
 
Станція працює двома енергоблоками і забезпечує електроенергією північ Луганської області. Станція працює в штатному режимі.
 
Нагадаємо, станція може отримувати вугілля тільки з території РФ, оскільки не має залізничних під'їздів з контрольованої української території. З квітня 2017 року вугілля надходить російських шахт ДТЕК - ШУ “Обухівська”.
 
З 2014 року станція працює в “енергоострові” і єдиним виробником електроенергії на контрольованій території Луганської області.
 

За словами генерального директора ДТЕК Енерго Дмитра Сахарука, проблеми з постачанням вугілля на Луганську ТЕС з Росії почались ще влітку - російська залізниця обмежувала поставки вугілля і через це запаси на станції були нижчими нормативів Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. 

 
Коментарі (0)