ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Львів відмовився від теплопостачання

Львів відмовився від теплопостачання

Згідно з розпорядженням міського голови у Львові від сьогодні завершився опалювальний сезон. Водночас до бюджетних та інших установ опалення може подаватися на основі листів-звернень.

У Львові офіційно завершився опалювальний сезон. Сьогодні міський голова Андрій Садовий підписав відповідне розпорядження. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Зокрема, у документі йдеться, що з 10 квітня припиняється подача теплоносія до житлових будинків. Натомість до бюджетних та інших установ опалення може подаватися на основі листів-звернень.

«У зв’язку із раптовим похолоданням, опалювальний сезон 2013-2014 років, як ніколи, необхідно було розпочати швидше. У Львові, згідно розпорядження міського голови, подачу опалення розпочали 1 жовтня 2013 року. Фактично на два тижні швидше звичного терміну. Проте, вже в перші дні опалення подавалося практично до всіх житлових будинків та стовідсотково до усіх садочків, шкіл і медичних установ.

Однак, зважаючи на перепади температури зовнішнього повітря, а саме значне потепління, доводилося 4 рази зупиняти цей опалювальний сезон: три рази осінню минулого року і один раз в березні цього року. Така практика поки не дуже властива іншим містам України, однак ми розуміємо, що нашим споживачам не потрібне тепло, коли тепло на дворі, тим більше, що за це доведеться ще й платити.

Натомість теперішня ситуація в Україні, зокрема з постачанням газу, значним подорожчанням газу, дає стимул усім представникам теплопостачальної сфери для того, щоб раціонально і економно використовувати усі ресурси. Тому, наша ремонтна кампанія з підготовки об’єктів теплопостачання вже до опалювального сезону 2014-2015 років буде максимально націлена на оновлення, модернізацію обладнання, які дозволять не лише якісно і надійно подавати тепло нашим споживачам, але й подавати його тоді, коли воно потрібне і, водночас, працювати економно і ефективно», - проаналізував ситуацію директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на 4 квітня у Мінрегіоні прозвітували, що у 20 областях України вже завершився опалювальний період.

 
Коментарі (0)