ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЛьвів’ян-боржників за ЖКП працевлаштують на комунальні підприємства

Львів’ян-боржників за ЖКП працевлаштують на комунальні підприємства

У Львівській міській раді підготовлено алгоритм роботи із найбільшими боржниками житлово-комунальних послуг, етапи якого уже починають реалізовувати

У Львові залишається актуальною проблема заборгованості мешканців за житлово-комунальні послуги. Сьогодні у місті понад 4 тис. жителів, у кожного з яких заборгованість за компослуги становить більше 3 тис. грн.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Львівської міськради.

За даними управління економіки ЛМР, станом на 1 березня поточного року сума заборгованості мешканців за житлово-комунальні послуги (квартирна плата, водопостачання та теплопостачання) у Львові становить 58,6 млн грн.

Зокрема, за комунальні послуги понад 1 тис. грн заборгувало 10,096 тис. мешканців (на суму 47,5 млн грн), понад 3 тис. грн – заборгувало 4,462 тис. мешканців (на суму 37,85 млн грн).

«У Львівській міській раді підготовлено алгоритм роботи із найбільшими боржниками житлово-комунальних послуг, етапи якого уже починають реалізовувати. Найголовніше завдання сьогодні – поспілкуватись із кожним мешканцем, який допустив заборгованість і визначити причини несплати. Адже, якщо є мешканці, які потребують допомоги, наше завдання допомогти їм (отримати субсидії, влаштуватись на роботу, зокрема в ЛКП тощо). Якщо ж мешканці є платоспроможними і свідомо не здійснюють оплату без поважних причин, до них будуть застосуватись примусові заходи – арешт майна (машин, квартир тощо), відключення від електроенергії, заборона виїзду за кордон. До роботи з мешканцями сьогодні залучено усі служби міста – соціальний захист, МЦЗ, податкова, ДАІ, виконавча служба та інші», - розповідає заступник начальника управління економіки ЛМР Христина Пак.

Як зазначили в управлінні економіки, вагомий внесок у роботу з боржниками за компослуги здійснює виконавча служба, до якої після отримання позитивного рішення суду звертаються ЛКП щодо стягнення заборгованості. При цьому посадовці звертають увагу, що виконавча служба може вчиняти ряд дій примусового впливу: стягнення із доходів (зарплат, пенсій, стипендій чи інших доходів), арешт та вилучення майна, заборона виїзду за кордон тощо. У лютому 2012 року було накладено арешт на майно 300 боржників за компослуги районними відділами ДВС.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)