ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛьвівян каратимуть за відсутність урн

Львівян каратимуть за відсутність урн

На вулицях і у парках повинна бути одна урна на 800 кв. м. площі, з відстанню між урнами не більше 50 м, на ринках – одна урна на 50 кв. м площі, відстань між урнам – не більше 10 м.

Працівники відділу нагляду за станом благоустрою КП «Адміністративно-технічне управління» скерували порушникам 203 приписи з вимогою встановити урни для сміття. В результаті вимоги 180 приписів уже виконані, решта приписів перебуває в процесі виконання. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Крім того, протягом 2011 року до адмінвідповідальності за фактом відсутності урн на вказаних у Правилах благоустрою об’єктах було притягнуто 11 осіб.

 Відповідно до Правил благоустрою м. Львова, стаціонарні урни (металеві або бетонні) для збирання дрібних відходів встановлюють організації і громадяни на закріплених за ними територіях. Відтак, на вулицях і у парках повинна бути одна урна на 800 кв. м. площі, з відстанню між урнами не більше 50 м, на ринках – одна урна на 50 кв. м площі, відстань між урнам – не більше 10 м. На зупинках громадського транспорту – не менше двох урн. Біля закладів торгівлі, громадського харчування, побутового обслуговування, установ і організацій – по одній урні біля кожного входу і виходу. Біля стаціонарних та пересувних об’єктів вуличної торгівлі – по одній урні. Очищення урн для сміття повинні здійснювати власники по мірі їх заповнення.

За відсутності урн для сміття КП «Адміністративно-технічне управління» подає власнику установи-порушника припис на їх встановлення. Якщо ж правопорушник відмовляється встановлювати урну у потрібному місці, до нього застосовуються заходи адміністративного впливу згідно з чинним законодавством.

Ольга Туча

 
Коментарі (0)