ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛьвів'янам подарують сквер Небесної Сотні

Львів'янам подарують сквер Небесної Сотні

Львів'янам пропонують визначитися з вулицею, яка носитиме ім'я Героїв Майдану. Окрім того, посадовці обіцяють розглянути питання створення скверу Небесної сотні.

У Львові з’явиться вулиця Героїв Майдану. Окрім того, планують облаштувати сквер та встановити музейний меморіал Небесної Сотні. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Спільно з фахівцями управління культури, експертами, історичним факультетом Національного університету ім. Івана Франка ми зупинились на трьох вулицях – це вул. Гвардійська, вул. Чернівецька і вул. Університетська, бо власне студенти розпочали Майдан у Львові. Пропозиція, яка набере більшу кількість голосів, буде винесена на сесію міської ради для голосування, і по його результатах може отримати назву Героїв Майдану» - зауважив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, у місті також планується створення скверу Небесної Сотні з відповідним музейним меморіалом.

«До цього треба дуже виважено підійти, треба провести міжнародний конкурс, щоб провести це на дуже високому естетичному рівні» - наголосив Андрій Садовий.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парк Небесної сотні може з’явитися і в Києві. Народні обранці обіцяли розглянути це питання у міскраді. Зокрема йшлося, що парк пам’яті Небесної Сотні буде висаджено у Святошинському районі м. Києва на вул. Відпочинку.

 
Коментарі (0)