ГоловнаНовини ЖКГТранспортЛьвів’яни підійшли до створення ексклюзивного трамваю

Львів’яни підійшли до створення ексклюзивного трамваю

У Львові працюють над будівництвом сучасного низькопідлогового трамваю. Уже навіть визначено підприємство-підрядник, розташоване у місті

У Львові працюють над будівництвом сучасного низькопідлогового трамваю. Уже навіть визначено підприємство-підрядник, розташоване у місті.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«На сьогодні трамвай – це найбільш екологічний вид транспорту, що не має шкідливих викидів. За ним майбутнє. Ідею створення низькопідлогового трамваю ми підтримували давно та працювали над нею більше 3,5 років. Зрештою, було створено спільне українсько-німецьке підприємство, яке здатне зробити цей вид транспорту у Львові. Воно і виграло тендер», зазначив з цього приводу заступник міського голови Львова з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук.

За його словами, трамвай буде обладнаний сучасною електронною технікою, хорошими меблями, кондиціонером, гучномовцями, обігрівачами. Транспорт буде комфортний як для дітей, так і для осіб похилого віку, а також для людей з особливими потребами.

Відповідно до інформації пана Шевчука, вартість виробництва такого транспортного засобу за кордоном становить від 2,2 до 2,7 млн євро, у Львові – це трохи менше 12 млн грн. З підприємством, яке виграло тендер, 24 липня було підписано угоду. Йдеться про спільне українсько-німецьке підприємство, створене на базі потужностей колишнього заводу «Електрон» у Львові.

Новий низькопідлоговий трамвай планують зібрати до кінця року. На сертифікацію, обкатку, запуск потрібно буде ще 3-4 місяці. При цьому слід урахувати, що Львів є одним з чотирьох українських міст, трамвайні колії у яких мають зменшену (1 м) ширину колії.

 
Коментарі (0)