ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЛьвів'яни пошкодували грошей на ЖКП

Львів'яни пошкодували грошей на ЖКП

Третина львів'ян у січні скоротила свої борги за житлово-комунальні послуги, однак понад 60% - їх наростили. Таким чином, мешканці міста заборгували комунальникам кругленьку суму.

Львів’яни заборгували за житлово-комунальні послуги понад 44 млн грн. Таку суму боргу на початок лютого оприлюднили в департаменті економічної політики, - зазначає прес-служба Львівської міської ради.

«Третина мешканців у січні скоротила свої борги, однак понад 60% - наростила» - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у місті є 620 боржників, які не здійснювали оплати за ЖКП у 2013 році. Загальна сума їхнього боргу становить понад 5 млн грн. Водночас понад 3,5 тис. мешканців мають заборгованість більше 3 тис грн, і загалом вони заборгували 33 млн грн.

Найбільшу суму заборгованості за житлово-комунальні послуги погасили мешканці, які проживають у Личаківському районі. Понад 19 тис грн боржник виплатив після того, як дізнався, що квартиру можуть виставити на аукціон. Загалом у січні цього року третина мешканців-боржників зменшила суми непроплат, проте понад 60% її наростили.

Відтак, Львівська міська рада звертається до мешканців із проханням вчасно та в повному обсязі здійснювати оплату житлово-комунальних послуг. Це дозволить ефективно працювати комунальним підприємствам, які їх надають.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українці продовжують накопичувати борги за житлово-комунальні послуги. За даними Державної служби статистики, у минулому році населення не доплатило 1% від нарахованих за ЖКП сум.

 
Коментарі (0)