ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЛьвівщина перейшла на аварійні графіки відключень світла

Львівщина перейшла на аварійні графіки відключень світла

До Львівської області дійшли віялові відключення електроенергії. Вчора ввечері місцеве обленерго отримало відповідне розпорядження.

З учорашнього вечора Львівську область перевели на спеціальний графік аварійних відключень. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«О 16:50 2 грудня 2014 року ПАТ «Львівобленерго» отримало спеціальне розпорядженням диспетчера центральної диспетчерської служби Західної енергосистеми Державного підприємства НЕК «Укренерго» про введення в дію спеціального графіка аварійних вимкнень (СГАВ) 3-ої черги та частково 2-ої черги сумарною потужністю 107 мегават (МВт)» - йдеться у повідомленні.

При цьому зауважується, що до цих графіків внесено високовольтні лінії напругою 110-35 кВ від підстанцій основної мережі, які розподіляються на три рівномірні черги.

Також зазначається, що до графіків аварійних відключень входять приєднання, які живлять споживачів незалежно від категорії з надійності електропостачання та наявності аварійної броні.

Нагадаємо, застосування відключень здійснюється виключно по спеціальному розпорядженню ДП НЕК «Укренерго» і зумовлене необхідністю забезпечити надійну роботу об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між виробництвом та споживанням електроенергії (потужності), для запобігання порушення гранично-допустимих режимів роботи гідроелектростанцій та водосховищ України та для виключення порушення узгодженого графіка перетоків електроенергії з енергооб’єднанням країн СНД та Балтії.

Дисбаланс утворився внаслідок аварійного ремонту енергоблоку №3 на Запорізькій АЕС, 19-ти енергогенеруючих одиниць на теплових електростанціях, а також через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, недостатність гідроресурсів, збільшення споживання через зниження в Україні температури зовнішнього повітря.

Раніше на графіки аварійних відключень було переведено Донецьку і Дніпропетровську області. Також віялові відключення діють у м. Києві.

 
Коментарі (0)