ГоловнаНовини ЖКГЖитлоЛьвівщина збільшила обсяги житлозабезпечення у 1,6 рази

Львівщина збільшила обсяги житлозабезпечення у 1,6 рази

Цьогоріч обсяги введення в експлуатацію житла на Львівщині зросли в 1,6 рази.

У Львівській обласній державній адміністрації розглянуто стан введення в експлуатацію житла за три квартали цього року та реалізації державної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла, - інформує «У.К.» прес-служба Львівської ОДА.

Як повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Матолич, станом на 1 жовтня 2012 року у Львівській  області введено в експлуатацію 2404 житлових будинки загальною площею 515,6 тис. кв. м, (63,8%  до запланованого показника на 2012 рік), з    яких: 42 багатоквартирних будинки – 128,0 тис. кв. м (51,9%);  2362 індивідуальних в будинки – 387,6тис. кв. м (81,1%).

Богдан Матолич зазначив, що у порівняні  з відповідним періодом 2011 року обсяги введення в експлуатацію житла зросли в 1,6 рази.  Найбільше житла побудовано у Львові,  Трускавці,  Пустомитівському, Яворівському, Дрогобицькому та Жовківському районах.

«На будівництво житла для пільгових категорій населення було спрямовано 61,6 млн грн. Із них:  з державного бюджету – 52,1 млн грн,  4,6 млн грн – з місцевих бюджетів, 5 млн грн з інших джерел. За ці кошти  з початку року   побудовано 227 квартир загальною площею  13,3 тис. кв. м», – зазначив Богдан Матолич.

За його словами, збудовані житлові будинки передано для забезпечення житлом військовослужбовців та членів їх сімей; громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також  інвалідів війни та інших пільговиків.

Відповідно до цільової програми  будівництва доступного житла на пільгових умовах  реалізовано 54 квартири.

 
Коментарі (0)