ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЛьвівщину заставлять вітровими електростанціями

Львівщину заставлять вітровими електростанціями

На Львівщині планується будівництво 16 вітрових електростанцій. Вже підписано рішення про виготовлення проектно-кошторисної документації.

Підписано рішення про виготовлення проектно-кошторисної документації ТзОВ «Карпатська ВЕС» на будівництво вітрових електростанцій на території Турківського району Львівської області загальною потужністю 100 МВт. На цьому наголосив голова Турківської РДА Михайло Кінь, - повідомляє ZIK.

За словами посадовця,  загальний обсяг інвестицій в проект будівництва у Турківському районі вітрової електростанції становитиме майже 40 млн євро. З них 8-10% буде вкладено в розвиток інфраструктури тих населених пунктів, на чиїх землях зводитиме об’єкти ТзОВ «Карпатська ВЕС».

При будівництві вітрових електростанцій велике значення в Турківському районі надаватиметься заходам спрямованим на збереження навколишнього природного середовища. Та, зокрема, питанню «Про виконання Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», - зазначив голова райдержадміністрації.

Нагадаємо, на Міжнародному економічному форумі в Трускавці підписано угоду між Старосамбірською РДА, Турківською РДА, Сколівською РДА та ТОВ «Смеречанська вітрова електростанція» щодо надання в оренду земельних ділянок площею 52 га у цих районах для створення вітрової електростанції. Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук, під час підписання угоди зазначив, що інвестиції в область становитимуть 100 млн доларів.

 
Коментарі (0)