ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЛьвів'яни приборкають енергію вітру

Львів'яни приборкають енергію вітру

У Львівській області планується будівництво потужної вітрової електростанції. У спорудження нового джерела енергії мають намір вкласти 100 млн дол.

На Львівщині з’явиться потужна вітроелектростанція, розрахована на три райони – Сколівський, Старосамбірський та Турківський, - інформує «Zaxid.net».

За словами директора департаменту економічного розвитку, інвестицій,торгівлі та промисловості Львівської ОДА Дениса Шмигаля, договір про оренду землі мають намір підписати завтра, 11 жовтня, під час XIII Міжнародного економічного форуму. Інвестор вкладе у будівництво понад 100 млн дол. Посадовець також додав, що юридична особа, яка займеться будівництвом, – українська.

«Це великий проект. У нас є вітряки, але не такі потужні. Інвестор, який має намір це робити, буде першим, якщо його ніхто не пережене», - зазначив Денис Шмигаль. Чиновник наголосив, що будівництвом вітроелектростанцій цікавляться австрійська, французька компанії. «Вони не просто цікавляться, а роблять кроки по створенню вітроелектростанцій».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, протягом року в Україні було вироблено понад 1 млрд кВт/год «зеленої» електроенергії та зекономлено у рамках регіональних програм з енергоефективності більше 5,7 млрд куб. м природного газу.

 
Коментарі (0)