ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЛьвівські комунальники позбавляються дерев у місті

Львівські комунальники позбавляються дерев у місті

У Львові позбавляються від небезпечних дерев. Комунальники вирубують старі, а на їх місці восени планують висадити нові дерева

На площі Ринок викорчували два аварійні дерева. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як поінформував в.о.начальника управління екології та благоустрою ЛМР Андрій Галушка ще з двох дерев зрізали суху крону. Згодом буде зрізано і решту аварійних дерев, а на їхньому місці восени будуть висаджені молоді дерева», - зазначив Андрій Галушка.

Як зазначається, Комісія рік тому винесла вердикт, що ці каштани потрібно замінити на нові дерева, цей висновок пройшов випробування одним роком. Наразі каштани зрізають, а на осінь на їхньому місці будуть вже нові дерева.

Нагадаємо, у вересні минулого року після обстеження, комісія за участю науковців Національного лісотехнічного університету України, представників ЛКП «Зелений Львів» і спеціалістів управління екології та благоустрою ЛМР визнала, що шість з восьми каштанів хворі, досягли  своєї вікової межі та є загрозливими для мешканців. Враховуючи те, що ці дерева є в рядовій посадці та створюють єдине композиційне ціле, необхідно провести зняття всіх восьми дерев.

Молоді дерева висадять орієнтовно у вересні. Придбати їх планують у місцевих виробників.

 
Коментарі (0)